2009
Főoldal
A csapat
NaplĂłk
Térkép
Képgalériák 2009
Kapcsolat

Az expedició kapcsolattartója és sajtófőnöke

Vincze Szabolcs
06-20-3757699
e-mail

Manaslu (2009)

Elhunyt dr. Szabó Levente, a Himalája expedíció hegymászó orvosa.

Miközben társai, Erőss Zsolt és Barna Dániel sikeresen elérték a Manaslu 8156 méter magas csúcsát, Levente fáradtság miatt visszafordult - ereszkedés közben azonban megcsúszott és 500 métert zuhant...

Az erdélyi orvost - akit két társa másnap talált meg - Nepálban, alpinista szokás szerint a hegyen temették el.

Nyugodj békében!

 

Dr. Szabó Levente utolsó képe a csúcs előtti visszaforduláskor

Részletek az expedíció naplójában

 


Hazaérkezés

Az expedíció hazaérkezése a Ferihegyi repülőtéren

Sajtótájékoztató a Magyar Hegymászó Szövetségben

Erőss Zsolt a Manaslu sziklacsúcsán

 

Másik csúcsmászónk Barna  Dani, a Manaslu csúcsán készített Önfotója! 


A Manaslu csapata gratulál Ugyan Anitának, az első Magyar női hegymászónak, aki elérte az Everest csúcsát.

 


 

 A "Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat szervezésében indult 2009-es Manaslu-expedíció elérte célját, hiszen 2009 május 19-én helyi (nepáli) idő szerint délelőtt 10 órakor Erőss Zsolt, hazánk legeredményesebb magashegyi hegymászója elérte a 8156 méter magas Manaslu főcsúcsát, amelyet később Barna Dánielnek is sikerült elérnie!

A  MANASLU expedícióról

A "Magyarok a világ nyolcezresein" sorozat eredményes mászója Ugyan Anita úgy döntött, hogy nem vár tovább, az idén az Everesttel próbálkozik. Egy kereskedelmi expedíció Magyar tagjaként, a nepáli normál úton közelít a világ teteje felé. Ő, márc. 30.-án útrakel.

A „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű expedíciós sorozatot (Kollár Lajos, Erőss Zsolt és Mécs László) a 2002-es, sikeres Everest mászás után indítottuk el azzal a céllal, hogy földünk 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát mássza meg magyar hegymászó és az ezzel kapcsolatos életmód-sport értékeket népszerűsítse! A 2008-as MAKALU (8463 m. Himalája, Nepál) expedíciónk sikere, már a kilencediket jegyezhette!

Sajnos, 2009-ben sem tudunk visszatérni a CHO OYU -EVEREST 8850 méteres csúcsának oxigénpalack nélküli eléréséhez, a hatalmas északi falon keresztül! Kína ismét lezárta tibeti határait a külföldiek elől, Tibet megszállásának 50. évfordulója alkalmából!

Expedíciónk a következő évi 2010-es programját kényszerül előre hozni, a magyarok által még nem mászott MANASLU (8156 m. Himalája, Nepál) csúcsa az idei célpont.

Csapatunk, a „tiszta”, sportszerű mászásra nagy súlyt fektet. Nem használunk oxigénpalackot és magashegyi teherhordókat sem, inkább az alapos felkészülést részesítjük előnyben!

Sok  energiát fordítunk a médiumokkal való tartós, jó kapcsolat kiépítésére, főként a sport, a mozgás, az egészség, és a csapatszellem népszerűsítése érdekében.

Expedícióink rendszeresen és számottevően szerepelnek a médiában. Műholdas kapcsolat-rendszerrel, élő adásban tudunk beszámolni az expedíció munkájáról, média-partnereink segítségével.

Mindezek mellett, kiadványainkban is (plakátok, naptárak, üdvözlő és ismeretterjesztők) népszerűsítjük a „Magyarok a világ nyolcezresein” programját és annak támogatóit.

 

Partneroldalak:


Manaslu hĂ­rek

Az expedĂ­ciĂł Katmanduban
2009-05-31
Az expedĂ­ciĂł kĂŠt nap mĂşlva elĂŠri Katmandut
2009-05-27
A expedĂ­ciĂł mĂĄr Katmandu felĂŠ tart
2009-05-24
Sikeres csúcsmászás után tragédia a Manaslun
2009-05-20

Dr. Szabó Levente blogja :


a Webbeteg portálon



Qualitis Kft.